Кабинет 306

Щях да напиша „моето работно място“, но истината е, че кабинет 306 е нещо много повече за мен от това. Там преминаха цели 7 г. от училищното ми обучение, а вече 22 г. съм от другата страна на катедрата като учител. Понякога имам чувството, че съм станал част от тази атмосфера, слял съм се с нея в едно цяло точно там – в дома на г-жа Историята в СУ „Георги Брегов“ гр. Пазарджик.

През 2017 г., по моя инициатива и със съгласието на УР, кабинетът бе преименуван на „Иван Керезов“ в чест на моя учител и колега, който ни напусна преди години.

Кабинет 306, 15.02.2017 г.
По моя инициатива, в чест на Иван Керезов, с подкрепата на УР, кабинет № 306 бе преименуван на Кабинет по История и цивилизация „Иван Керезов“
Поставен бе и специален плакет, изработен безплатно от рекламна агенция Matrix Studio Photography на Стоян Георгиев, 15.02.2017 г.
Събитието отразиха всички печатни медии в Пазарджик.
Снимки: училищен архив

От 2020 г. по стените на кабинета наредих чудесни картини, посветени на обичани български актьори, чийто автор е нашият възпитаник Стефан Сталев, който вече е студент по Изобразително изкуство в Великотърновския университет.

Там е и табелата с посланието „Ти не си просто номер в класа! Ти си човек!“, което видях при посещението си в Norbertuscollege в Розендал, Нидерландия.

Табелата с послание от кабинет 306
Табелата с послание от кабинет 306
Снимка: личен архив

Заповядайте! Разходете се! Усетете! Това видео е за вас!

Често ме питат за нашия ежедневен поздрав с децата, който всеки ден повтаряме тук. Той е малко по-различен. От години, винаги когато влизам в класната стая, поглеждам сладурите в очите. Виждам, всъщност, пред себе си една голяма прегръдка и казвам:

– Добър ден, добри хора!

А те ми отвръщат:

– Добър ден, добри господине!

Опитвам се да ги накарам да проумеят, че те наистина са добри хора. Опитвам се да им помогна да повярват, че има смисъл да бъдат такива не само в час, но и в живота, колкото и трудно и безсмислено да изглежда това понякога. Опитвам се…