В училище,  За книгите,  Творчески активности

Интегриран урок, посветен на романа “Метро 2033” на Дмитрий Глуховски

Съвместна инициатива с моя заместник-директор и приятел Лазаринка Дъбова – интегриран урок по История и цивилизация и Руски език на тема „МЕТРО 2033“ с ученици от 9-12 клас. Проектът беше посветен на едноименната книга на руския писател и блогър Дмитрий Глуховски, , 28.02.2014 г.

            Самият формат на урока също бе нетрадиционен. Нарекохме го „урок – послание”, който премина под формата на своеобразна кръгла маса. Това бе интегрирано занятие с многопосочни междупредметни връзки (История и цивилизация, Руски език, БЕЛ, ИТ и др.). Презентиран бе споменатият вече постапокалиптичен роман на Дмитрий Глуховски. Представени бяха биографични данни за автора, историческа справка за московското метро, едноименната компютърна игра и интересна анкета, в която се включиха ученици и учители, на тема „Как си представяте краят на света?”.

            Урокът имаше шанса да стане уникален и с това, че трябваше да бъде първият по рода си, излъчван директно, онлайн, в училищния канал в You Tube. За съжаление, слабата интернет връзка не позволи това да се случи. Излъчени бяха само 9 минути, преди тя да се срине.

МЕТРО 2033, 28.02.14 г.
Моменти от съвместната инициатива с моя заместник-директор и приятел Лазаринка Дъбова – интегриран урок по История и цивилизация и Руски език на тема „МЕТРО 2033“ с ученици от 9-12 клас. Проектът беше посветен на едноименната книга на руския писател и блогър Дмитрий Глуховски, , 28.02.2014 г.
Снимки: училищен архив

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *