Блог,  В училище

КОЛЕДНИ ИМПРЕСИИ

Толкова много снимки и празнични послания чета тези дни. Всички са красиви по свой начин, но избирам едно, което видях сега над щастлива семейна снимка. То гласи “Всички сме!”. Няма нищо по-важно, според мен, от това да си заедно с хората, които обичаш, защото Коледа – това сте именно вие – ти и онези, които носиш в сърцето си. Всички сме заедно! Всички сме тук! Всички ни има!

Всички да сме! Още дълги години!

22.12.2019 г.

 

Моето доказателство, че Дядо Коледа съществува е една снимка от 1983 г, на която сме двамата.  Е, тогава той се казваше Дядо Мраз. Беше жена, доколкото успях да разбера, когато се притиснах до него от радост, стискайки в ръка култовият “Строител № 8”, който току-що ми беше подарил. А брадата му беше от памук, залепен с лепило “Рила” върху зелен картон, с който се подвързваха ученическите тетрадки. (В този смисъл разбирам напълно Стефан Вълдобрев и новия му хит „Лепило за брада“).

Та така с Дядо Коледа – съществува, има го. Само дето ние, хората, май ставаме все по-фалшиви с всяка изминала година. Мисля, че точно заради това някои от нас не спират да се съмняват в Добрия старец, защото губят доверие в самите себе си.

В края на краищата не е толкова важно дали брадата ти е истинска. По-важното, според мен, е дали тя прави децата щастливи. А това е едно от най-красивите вълшебства, за които все още няма мобилно приложение и не се изисква парола и потребителско име. Поне засега.

24.12.2019 г.

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *