В училище,  Кино и театър,  Творчески активности

Урок-трибют “Баш майстора завинаги! Спомен за Кирил Господинов”

Урок-трибют на тема “Баш майстора завинаги! Спомен за Кирил Господинов” (27.10.21 г.)

Нашият рекламен колаж за урока. Снимка: училищен архив

На 27.10.21 г., от 17.30 ч., проведохме нашият специален урок-трибют, с който почетохме паметта на един от обичаните български актьори – Кирил Господинов (1934 – 2003).

Посветихме тази наша специална инициатива на 1-ви ноември, защото за нас той е истински съвременен български будител.

Първоначалната идея беше това да е съвместна инициатива на СУ „Георги Брегов“ гр. Пазарджик и РБ „Никола Фурнадджиев“ гр. Пазарджик, където трябваше да се проведе и самото мероприятие. Влошената епидемична обстановка обаче наложи да преминем към онлайн формат в платформата „Майкрософт Тиймс“.

В урока се включиха 12 ученици от 7-ми, 11-ти и 12-ти клас. Всеки един от тях работи с отделен български игрален филм с участието на Кирил Господинов. Децата изгледаха филмите, събраха подробна информация за тях (актьорски състав, режисьор, оператор, композитор, премиера) и подготвиха работни листове.

Аз обобщих тяхната работа в специална презентация с много снимки и кратки видео откъси от филмите. По време на урока всеки ученик представи филмът, с който беше работил.

Специален гост беше дъщерята на Кирил Господинов – Веси Господинова, която се включи във втората част чрез акаунта на своя син (Кирил Господинов). Тя разказа интересни любопитни подробности за баща си и неговите филми.

Присъстваха също г-жа Ваня Апостолова (РУО-гр. Пазарджик), нашият директор г-жа Добринка Райкова, колеги и ученици.

Всички 12 деца, които взеха участие в урока, получиха за спомен чудесният албум с документални снимки „Баш майстора завинаги“, закупен от училището.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *