Кино и театър

“В сърцето на машината”

Не! Българското кино не е мъртво и не е на командно дишане, както продължават да твърдят все още някои. То е живо и диша с пълни гърди, създавайки отново незабравими сюжети и персонажи, правейки щастливи всички нас – неговите почитатели.
В сърцето на машината на режисьора Мартин Макариев е поредното неоспоримо доказателство за това. Блестящ актьорски състав: Александър Сано (Alexander Sano), HRISTO SHOPOV.com, Ивайло Христов, Igor Angelov / Игор Ангелов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Bashar Rahal – Башар Рахал
Субтитрите към филма в първия момент ти се струват разсейващи, но веднага осъзнаваш колко нищожно усилие се изисква от теб да излезеш от зоната си на личен комфорт в името на хората със слухови увреждания.
Чисто идеологическите детайли са заобиколени много елегантно, а фокусът пада върху една завладяваща история от края на 70-те години на миналия век в социалистическа България.
Едно послание за свободата, грешките, изкуплението, мечтите, доблестта, милосърдието и смелостта, което се гледа на един дъх, а накрая те хваща за гърлото и не те пуска дълго след финалните надписи.
А ти си даваш сметка колко важно е за теб самия да не спираш да се опитваш да останеш човек дори там, където е най-трудно – в сърцето на самата Машина.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *