Личности,  Новини,  Творчески активности

Проф. Христо Матанов: “От историята трябва да се учим на взаимно уважение”

Среща след 25 години с моя университетски преподавател проф. Христо Матанов от Софийския университет “Св. Климент Охридски” днес. Поводът бе инициативата на РБ “Никола Фурнаджиев” – гр. Пазарджик. По тяхна покана проф. Матанов изнесе лекция на тема “Влияние на климатичните промени върху средновековната история” пред ученици и читатели на библиотеката. Модераторът на срещата, библиотекар Марин Иванов, ме покани да се присъединя като медиен партньор с Радио “Чиксалън”.

След чудесната лекция имах възможността да запиша един много специален за мен епизод за подкаста с проф. Матанов. Освен разговор по чисто професионалните въпроси от дебрите на средновековната история, ще можете да научите повече за музиката и бандите, които харесва; за хобитата му; за книгите, които чете и пише; за любовта към футбола и детските му спомени, свързани с Георги Аспарухов-Гунди.

Това беше един от последните епизоди, които записахме заедно с моя партньор Петър Киричев (12.А), който завършва своето средно образование.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *